نقاشی ساختمان: انواع و تکنیکها
نقاشی ساختمان یکی از مراحل مهم در ساخت و نوسازی است. انجام نقاشی ساختمان به منظور محافظت از سطوح در برابر هوازدگی، جلوگیری از پوسیدگی چوب و فلز، پوشش تزئینی و ایجاد فضای تمیز، بهداشتی و سالم انجام میشود.
در ادامه، به برخی از انواع نقاشی ساختمان و تکنیکهای مرتبط با آن میپردازیم:
نقاشی دیوارها:
نقاشی دیوارها، سطوح داخلی و خارجی دیوارها را از ساییدگی و پوسیدگی حفظ میکند.
انواع رنگهای اکریلیک، روغنی و پلاستیک برای نقاشی دیوارها استفاده میشوند.
نقاشی سه بعدی (برجسته کاری):
در این تکنیک، با استفاده از خمیر یا چسب چوب، بخشهای برجسته روی دیوار طراحی میشوند.
این تکنیک به دکوراسیون داخلی جلوهای خاص میدهد.
رنگهای مختلف:
رنگهای روغنی، پلاستیک و اکریلیک از محبوبترین رنگهای استفاده شده در نقاشی ساختمان هستند.
هر کدام از این رنگها ویژگیهای خاص خود را دارند. مثلاً رنگهای اکریلیک برای افراد حساس به مواد نفتی مناسبتر هستند.
رنگهای مولتی کالر:
این نوع رنگها در چند رنگ مختلف دیده میشوند و جلوهای زیبا به محیط میدهند.
با توجه به نیاز خود، میتوانید از نقاشهای حرفهای خدمات نقاشی ساختمان را دریافت کنید. انتخاب رنگها و تکنیکهای مناسب با توجه به نیازهای شما و محیط مورد نظر، به دکوراسیون داخلی خانهتان جلوهای خاص میدهد.
مراحل نقاشی ساختمان
معمولا هر چند سال یکبار، دیوارهای خانه شما به یک رنگآمیزی جدید احتیاج پیدا میکند. برای انجام این کار، آگاهی از یک سری اصول و مراحل نقاشی ساختمان میتواند باعث صرفهجویی در وقت و تلاش شما شود.
کلید دستیابی به یک سطح صاف و یکدست، یکپارچهسازی سطح زیرین است. بعد از تمیز کردن دیوار و اجرای یک لایه پرایمر، میتوانید رنگهای جذابی را برای نقاشی دیوارها انتخاب کنید که به اتاق شما جلوهای دوچندان دهد.
مرحله اول: آمادهسازی محل
تمام لوازم و تاسیسات قابل جداسازی مانند کلیدها، دستگیرهها و پریزها را از دیوار جدا کنید. شروع رنگآمیزی بر روی یک سطح صاف و بدون مانع، کمک میکند که کارآمدتر و سریعتر کار را انجام دهید. دقت داشته باشید که پیچها و قطعات کوچک را در در محلی نگهداری کرده و هر قطعه که قادر به جداسازی آن نبودید را با نوار چسب بپوشانید. در صورتی که مبلمان و وسایل در اتاقی که میخواهید رنگآمیزی کنید، وجود دارد، آنها را از آن محل دور کرده یا در وسط اتاق قرار دهید و آنها را با پارچه یا پلاستیک بپوشانید.
در ساختمانهای تازه ساز که برای اولین بار رنگ میشوند، مشکلی از بابت خراب شدن کفپوشها نداریم، زیرا که آنها بعد از نقاشی ساختمان اجرا میشوند؛ اما برای رنگآمیزی مجدد لازم است که از کفپوشها محافظت شود. برای محافظت کافیست که کف اتاق را (یا قسمتی که در حال انجام کار بر روی آن هستید) با پارچه، پلاستیک یا روزنامه بپوشانید.