همانطور که ذکر شد رنگ اکریلیک یکی از رنگ های پرکاربرد و پرطرفدار در نقاشی ساختمان است و این محبوبیت نشانگر مزیت های خوب این رنگ است.
رنگ اکریلیک به این دلیل که بر پایه آب است بوی بسیار کمی دارد. بنابراین برای حل شدن به تینر نیاز ندارد که همین مساله یکی از مهم ترین مزیت های رنگ اکریلیک نسبت به رنگ روغن بشمار می رود.
رنگ آکریلیک پوشش دهی بالایی دارد و به راحتی می توان با حجم کمتری نسبت به رنگ روغن سطح بیشتری را پوشش داد و همین امر سبب کاهش هزینه های نیز می شود.
سرعت خشک شدن رنگ اکریلیک بالاست و باعث میشود تا در مدت زمان کوتاه تری سطح بیشتری را رنگ آمیزی کرد و کار را زودتر به اتمام رساند.
رنگ اکریلیک قابلیت اجرا بر روی انواع سطوح را دارد و هیچ محدودیتی برای اجرا ندارد و بر روی انواح سطوح فلزی، گچی، سیمانی و حتی پارچه و کفش و غیره قابل اجرا می باشد.
رنگ اکریلیک قابل شستشو می باشد. البته همه رنگ های اکریلیک قابلیت شستشو صددر صدی را ندارند. اینکه رنگ اکریلیک تا چه حد قابل شستشو است بستگی به زیرسازی آن دارد. مثلا اگر برای زیرسازی از رنگ روغن یا پرایمر مخصوص استفاده شود قابل شستشو خواهد بود اما اگر از رنگ پلاستیک برای زیرسازی به کار رفته باشد قابلیت شستشوی کمی دارد.
همچنین این رنگ در برابر رطوبت مقاومت خوبی دارد و در سطوحی که احتمال نفوذ آب به لایه های زیرین وجود دارد بعنوان یک لایه محافظ عمل می کند. اما در مقایسه با رنگ روغن مقاومت کمتری نسبت به آب دارد.
رنگ اکریلیک با محیط زیست سازگاری بالایی دارد. این رنگ به این دلیل که بر پایه آب بوده و برای رقیق شدن نیاز به تینر ندارد، به محیط زیست آسیب نمی رساند و برای انسان نیز اصلا ضرری ندارد.
انعطاف پذیری رنگ اکریلیک بعد از اجرا بالاست و همین ویژگی باعث می شود که بعد از خشک شدن پوسته نشود و ترک نخورد.
ترمیم رنگ اکریلیک بسیار ساده و بدون دردسر انجام می شود. به اینصورت که اگر قسمتی از دیوار دچار مشکل شد نیازی نیست کل دیوار رنگ آمیزی شود و قابلیت ترمیم مناسبی نسبت به کاغذدیواری دارد.
رنگ اکریلیک مقاومت بالایی در برابر اشعه uv و نور خورشید دارد و به سادگی آسیب نمی بیند. به همین دلیل از رنگ اکریلیک می توان برای نمای ساختمان نیز استفاده کرد.
رنگ های اکریلیک تنوع بالایی دارند و به دلیل غلظت بالایی که دارند می توانند بعنوان پوشس بافت دار استفاده شوند.
رنگ اکریلیک به دلیل دوام و درخشندگی بالا ابتدا در صنعت اتومبیل سازی مورد استفاده قرار می گرفت و اخیرا در نقاشی ساختمان طرفداران زیادی پیدا کرده است. رنگ اکریلیک به دو دسته پایه حلال آب و پایه حلال نفتی تقسیم می شود.
با توجه به اینکه رنگ اکریلیک حلال در آب است و از مواد شیمیایی مضر برای تولید آن استفاده نمی شود، با محیط زیست سازگاری دارد. این رنگ بدون بو نیز می باشد و همین امتیاز آن بسیاری از افراد را ترغیب به مصرف و اجرای این رنگ در منزل خود می کند و از این رو رقیب بسیار قدرتمندی برای رنگ روغنی بشمار میرود و پیش بینی می شود که در آینده ای نزدیک رنگ اکریلیک سهم بیشتری از بازار رنگ ساختمانی را به خود اختصاص دهد. رنگ اکریلیک به دلیل انعطاف پذیری که دارد بر روی انواع سطوح از جمله : پارچه ، کفش، خمیر کاغذ و غیره قابل استفاده می باشد. رنگ های اکریلیک تنوع بالایی دارند و برای ایجاد بافت بر روی سطوح مناسب اند. غلظت بالای این رنگ سبب می شود تا بعد از اجرا به سرعت خشک شود.
نقاشی و رنگ آمیزی خانه و محل کار یکی از راه های ایجاد تغییر و تحول است. اما بعد از اینکه تصمیم به نقاشی ساختمان گرفته شود نکته مهمی که ذهن افراد را به خود مشغول می کند انتخاب یک رنگ مناسب است. تنوع رنگ های موجود در بازار، انتخاب را کمی دشوار می سازد. اما می توان با خواندن مطالب و مقاله های نقاشی ساختمان با انواع رنگ ها و مزایا، معایب و همینطور کاربرد آن ها آشنا شد و با اطمینان رنگ مناسب و مورد علاقه خود را انتخاب کرد.
در این مطلب ما بعنوان نقاشی ساختمان دیوار قرار است در مورد رنگ محبوب اکریلیک و مزایا و معایب این رنگ صحبت کنیم. چنانچه علاقه مند به شناخت این رنگ هستید ما را تا انتها همراهی کنید.