رنگ های طرافیکی

رنگ‌های ترافیکی نقش مهمی در ایمنی و هدایت ترافیک دارند. این رنگ‌ها به عنوان نمادهای راهنمایی و هشدار در جاده‌ها استفاده می‌شوند و به حفظ ایمنی رانندگان و پیاده‌روها کمک می‌کنند. رنگ‌های ترافیکی می‌توانند شامل طیف‌های مختلفی باشند که هر کدام معانی و کاربردهای خاص خود را دارند. به عنوان مثال، رنگ ترافیکی آبی معمولاً برای نشانگر‌ها و علائم جاده‌ای به کار می‌رود تا توجه رانندگان را جلب کند و محل‌ها را راحت‌تر تشخیص دهند2. همچنین، استفاده از رنگ‌های ترافیکی در طراحی‌های معماری و فضاهای سبز می‌تواند به ایجاد محیط‌های زیبا و دوست‌داشتنی کمک کند.

شرح محصول رنگ ترافیک

رنگ رویه آکریلیک ترافیکی بعنوان یک رنگ ترافیک اکریلیکی با رنگدانه های متنوع و همچنین رنگدانه های مقـــاوم به عوامل جوی تولید و عرضه میگردد.

موارد استفاده

این رنگ چسبندگی مناسبی به سطح آسفالت و بتن داشته و جهت خط کشی خیابانها ، معابر ، باند فرودگاه و جاده های بین شهری استفاده می گردد.

روش مصرف:

اين رنگ بصورت تك جزئي بوده و هنگام مصرف بايد كاملا همزده شود و سپـس به مقدار مورد نياز به آن تينر مخصوص اضافه نموده تا ويسكوزيته رنگ براي اجرا مناسب گردد.
آماده سازی سطح :

سطح مورد نظر باید عاری از هرگـــــونه آلودگـــی از قبیل گرد و غبــار‚ گریس ‚ روغن و غیره باشـــــد.
شرایط آب و هوایی هنگام رنگ آمیزی :

دمای محیط بین ۱۰ تا ۴۰ درجه سانتی گراد
دمای سطح ۳ درجه بالاتر از نقطه شبنم
رطوبت نسبی کمتر از ۸۰% .

تجهیزات مورد نیاز جهت اجرای پوشش :

دستگاههای مخصوص اجرای رنگ ترافیک
غلطک
قلم مو
اسپری

معرفی انواع مختلف رنگ ترافیک

رنگ ترافیک یکی از المان های اساسی و بنیادی در سطح جاده ها و بزرگراه ها محسوب می شوند به طوریکه به واسطه ی وجود آن ها است که ضریب ایمنی در سطح جاده ها افزایش پیدا کرده، و به نوعی عبور وسایل نقلیه در یک چارچوب کاملا منظم میسر شده است.

انواع مختلف رنگ ترافیک وجود دارد که هر کدام در شرایط و موقعیت خاصی مورد استفاده قرار می گیرند و لازم است که همواره از جوانب مثبت و منفی هر نوع رنگ مطلع باشیم. لذا در این مقاله سعی می کنیم تا شما را با کلیه رنگ های موجود در این حیطه آشنا کنیم تا بتوانیم گزینش نسبتاً درستی را داشته باشیم.

متداول ترین رنگ ترافیک رنگ اپوکسی و رنگ اکریلیک پایه آب است. هر دو رنگ جزو محصولات سنتی محسوب می شوند ، اغلب ارزان قیمت، و به راحتی با استفاده از تجهیزات ماشینی و دستی ، مانند غلتک یا حتی برس های دستی مورد استفاده قرار می گیرند.

این نکته را در نظر داشته باشید که رنگ اکریلیک در شرایط مرطوب، با سرعت کم تری خشک می شوند. اما در مقابل اپوکسی ها دارای مواد شیمیایی آلی هستند که فرآیند تبخیر به راحتی در آن ها ایجاد می شود. یکی دیگر از انواع رنگ ترافیک مرسوم ، رنگ MMA یا متیل متاکریلات است که در ادامه در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

خط کشی یا علامت گذاری جاده را می توان از طریق استفاده از مواد شیمیایی مختلف و همچنین انواع رنگ ترافیک موجود انجام داد. این نوع از رنگ ها هر کدام به نوبه ی خود دارای خصوصیات مختلف و منحصر به فردی هستند که برخی از آن ها عبارتند از خاصیت بازتاب نور، ضد لغزش بودن، دارای عملکرد مطلوب و همچنین طول عمر بالا می باشند.
اهداف استفاده از رنگ ترافیکی

سطوح جاده ای نیاز اساسی به رنگ آمیزی و خط کشی منظم دارند. در چنین شرایطی است که می‌توان انتظار داشت تا حدودی باعث کنترل و مدیریت عبور و مرور شده ایم. تنها خط کشی های ساده در کنار جاده‌ها و همچنین مرکز آن به صورت مقطعی مطرح نیست. بلکه می‌توان با این رنگ‌ها علائم و نقش و نگارهایی را در سطح جاده پیاده سازی کرد که به عنوان هشدار برای رانندگان حتی عابرین باشد.

بنابراین انجام خط کشی های ممتد و بریده بریده تنها یک نمونه از کاربرد این رنگ‌ها می‌باشد. از آنجاییکه رنگ های ترافیکی غالبا به صورت شب نما هستند و در نور کم قابل رویت می‌باشند شرایطی را فراهم می‌کنند تا خودروها در فضاهایی که ضریب ریسک بالایی وجود دارد با دید بازتری رانندگی کنند.

نقاشی ساختمان با رنگ آکریلیک

در نتیجه مشکلی برای عبور و مرور خودروها بوجود نمی آید. برخی از مدلهای رنگ ترافیک برای داخل شهر طراحی و ساخته شده اند برخی دیگر نیز که غالبا به صورت چند جزئی فرمول شده اند برای بزرگراه‌ها و محیط هایی که در تنش های محیطی قرار دارند مناسب می‌باشند. به همین دلیل شما باید ببینید که قصد دارید چه موقعیتی از سطح آسفالت را علامت گذاری کنید.

آیا رنگ ترافیک سازگار با محیط زیست است؟

اصولا ترکیبات و مواد شیمیایی مختلف بر اساس نوع فرمولاسیون، آلاینده های فرار و دیگر ترکیباتی که میتواند در محیط زیست متصاعد شود روی المان های موجود در پیرامون خود تأثیر میگذارد. مخصوصا در محیط های بسته مانند پارکینگ‌ها که جریان هوای کمتری وجود دارد. در نتیجه در صورت نبودن تهویه مطبوع در فرآیند استفاده از رنگ ترافیک تنشهایی ایجاد خواهد شد. اما باید بدانیم که رنگ های ترافیکی طبقه بندی های گوناگونی دارند. به طوری که برخی از آنها بر پایه حلال های شیمیایی و برخی دیگر بر پایه سیالات آب هستند.

این دو با یکدیگر کاملا فرق دارند. معمولا رنگ های بر پایه سیالات آب کاملا سازگار با محیط زیست هستند و هیچ مشکلی را به وجود نمی آورند. موضوع ما مرتبط با انواع رنگ های پایه حلال میباشد. در مورد رنگ های ترافیکی نیز این موضوع صدق میکند. چرا که برخی از سطوح جاده ای قطعا نیاز به رنگ های پایه حلال دارند. نمونه ای از رنگ ترافیک که ساختار سنتی دارند و آمیخته با مواد آلی و مبتنی بر حلال هستند در مقایسه با رنگ پایه آب غلظت بالایی از حلال‌ها را دارند.

پس طبیعی است که این رنگ‌ها خطرات جدی برای سلامتی عوامل اجرایی داشته باشند. از جمله ترکیبات آسیب زا شامل بنزن، اتیل بنزن، زایلن، متیلن کلرید، ترت بوتیل استات، متیل پیرولیدون، تولوئن هستند که هر یک اثرات خاص خود را دارد.

اما با توجه به توضیحات مذکور معمولا این رنگ‌ها در فضاهای باز استفاده می‌شوند و شما نباید نگرانی خاصی داشته باشید. زمانی که اطلاعات کاملی در مورد تاثیرات سوء رنگ ترافیک به دست می‌آورید میتوانید رفتار خود را با این رنگ‌ها زمانی که با آنها سر و کار دارید تغییر دهید.

نقاشی ساختمان